Jon Olssons nya Rolls-Royce Wraith har 810 hk V12-motor – och extraljus på taket

Jon Olssons nya Rolls-Royce Wraith har 810 hk V12-motor – och extraljus på taket

Vi skulle misstänka att Rolls-Royce inte "välsignat" det här projektet, men Jon Olsson är ju inte den som ber om lov innan han bygger om bilar. Ju vildare, desto bättre. Och du har aldrig sett en Rolls-Royce Wraith med snökamouflage, extraljus och takräcke för surfbrädan.

Bakgrunden till denna vilda Rolls-Royce Wraith är att Jon Olsson behövde en bil för fyra personer. Jobbet med att videoblogga dagligen kräver ett litet filmteam med utrustning och då räcker inte utrymmet i till exempel Lamborghini Monster Huracan. Dessutom var det dags för något annat än supersportbilar.

Enligt Jon Olsson är det en gammal dröm att någon gång äga en Rolls-Royce och tack vare stöd från sponsorerna gick det att genomföra projektet. Bilen gick direkt till Absolute motors i Ridderkerk, Nedeländerna, där den byggts om. V12-motorn har fått toppeffekten höjd till 810 hk, bland annat med hjälp av ett sportavgassystem från Quicksilver.

Bilprojektet har även fått ett namn: "George The Rolls", och de som vill veta mer om denna vilda Rolls-Royce kan hålla utkik på Jon Olssons hemsida där det utlovas fler videoinslag inom kort.

Burnouten med Jon Olssons Rolls-Royce Wraith – slutet av filmen nedan – lär inte heller vara "välsignad" av den brittiska biltillverkaren. För något tiotal år sedan provkörde vi på auto motor & sport den då nya Rolls-Royce Phantom och tog en del spektakulära bilder – vilket vi blev nogsamt utskällda för i efterhand som "respektlöst".

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Helt rätt av Jon Olsson – tufft projekt!
520
123