Nio av tio kan tänka sig en elbil som tjänstebil: "Glädjande"

Nio av tio kan tänka sig en elbil som tjänstebil: "Glädjande"
Foto: Bigstockphoto

Bara en procent av tjänstebilisterna har elbil idag – men nästan nio av tio kan tänka sig en elbil som nästa tjänstebil. Det visar en ny Sifo-undersökning som gjorts av billeasingföretaget Alphabet.

Idag kör mer än nio av tio tjänstebilister på diesel eller bensin. Två procent har en hybridbil och fyra procent har en laddhybrid. Just laddhybriderna har snabbt blivit populära som tjänstebil på grund av det låga förmånsvärdet. De kan köras på el korta sträckor men bör laddas i ett uttag för att vara så klimatsmarta som möjligt.

"Det är glädjande att så många ställer sig positiva till att ha en elbil som tjänstebil, något som vi också märker bland våra kunder. De analyser vi har gjort i några kommuner visar att de lätt kan konvertera mer än halva fordonsflottan till rena elbilar. Det gäller att våga ta steget och framför allt visa förarna att elbilar inte bara är mer miljövänliga utan att de kan vara både billigare och roligare att köra", säger Paul Ask, Sverigechef på Alphabet.

Anledningen till att inte fler tjänstebilister kör på el är att det ses som "för dyrt" eller på grund av att infrastrukturen för laddstolpar klassas som "för osäker".

Undersökningen gjordes bland 1.337 svenska tjänstebilsförare.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Jag kan absolut tänka mig en elbil som nästa bil.
133
63