Se elbilen Lucid Air accelerera till imponerande 378 km/h

Se elbilen Lucid Air accelerera till imponerande 378 km/h

Det dröjer ytterligare några år innan Lucid Motors börjar bygga elbilsmodellen Air – den ska börja produceras 2019. Under tiden har företaget släppt en del information om nykomlingen, bland annat att den får ett instegspris på överraskande låga 60.000 dollar.

Nu kommer nästa del i Lucid Motors pr-strategi, och det går ut på att toppfartstesta modellen med ett riktigt imponerande resultat.

Lucid Air nådde en toppfart på 350 km/h i april. Men det räckte uppenbarligen inte. Nu har Lucid Motors tagit bort toppfartsspärren och då når Lucid Air en toppfart på 378 km/h. Som jämförelse väljer Tesla att toppfartsspärra Model S till 250 km/h och det finns inte många uppgifter om hur snabb en Model S egentligen är utan spärren.

Prototypen som toppfartstestades är en specialanpassad version med 1.000 hästkrafter och bilen har modifierats en hel del för att nå toppfarten, till exempel med särskilda fälgar och en strippad interiör.

"Prototypen presterade fantastiskt. Bilen var helt stabil i kurvorna och på raksträckan", skriver Lucid Motors i ett blogginlägg.

Den första produktionsversionen av Lucid Air blir lite "snällare" med 400 hästkrafter, betydligt lägre toppfart och en räckvidd på 38 mil. Senare kommer fler modellvarianter med räckviddssiffror på upp till 64 mil.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Jag tycker det är rätt av elbilstillverkarna att satsa på prestanda för att bättra på elbilarnas image.
91
38