Nya uppgifter om Polestars prestandahybrid med 600 hästkrafter

Nya uppgifter om Polestars prestandahybrid med 600 hästkrafter
Polestar har optimerat Volvos modeller med mer effekt, men snart kan en helt ny prestandacoupé med hybriddrift vara på gång.

Volvos utspel om framtidens "elektrifierade" modeller fick enormt genomslag. Vissa hyllade beskedet att alla nya Volvomodeller som lanseras från 2019 blir antingen helt eller delvis eldrivna. Andra var mer skeptiska efter att ha insett att de allra flesta Volvomodeller kommer ha förbränningsmotor under lång tid framöver.

Volvo har också stora planer för Polestar. För att återlansera Polestar, nu som ett separat prestandamärke, planerar Volvo två helt nya modeller med unika karosser. Det ska alltså inte handla om prestandaversioner av befintliga Volvomodeller, även om Polestar ska "låna" mycket av tekniken under skalet från Volvo.

En av de nya Polestarmodellerna blir en coupé med hybriddrivlina på totalt 600 hästkrafter, enligt nya uppgifter till Autocar. Coupémodellen ska använda kolfiber för att hålla vikten nere och modellen kan visas upp redan på Frankfurtsalongen i september, om vi får tro Autocar.

Volvos toppmodeller idag heter T8 och har laddhybridteknik med en fyrcylindrig bensinmotor. Polestar kan idag krama ur 421 hästkrafter ur den här drivlinan.

2013 visade Volvo upp Concept Coupé. Designdragen följde med till dagens produktionsmodeller, men coupékarossen har inte blivit verklighet. Nu kommer nya uppgifter om att prestandamärket Polestar ska lansera en ny coupémodell. Kanske hämtar den designdrag från Concept Coupé?

Volvo har ett långt arv med coupémodeller med bland andra 242, 480 och 780. Här är Volvo C70 med nedfällbart plåttak.

Första generationen C70 lanserades 1996. Totalt byggdes 38.000 exemplar av den här karossen.

Vi ska förstås heller inte glömma klassiska P1800.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

En Polestarcoupé med 600 hästar – det låter som en riktig drömbil för mig!
257
74