Tjuvtitt på Volkswagens nya T-ROC

VW:s nya, lilla SUV-modell premiärvisas på nätet den 23 augusti.
Annons

Den 23 augusti kommer Volkswagen att visa sin nya medlem i SUV-familjen – T-ROC. Världspremiären ska livesändas över nätet och du hittar den här (start 20.00 svensk tid).

Innan dess får vi några mycket begränsade tjuvtittar, som i alla fall avslöjar att den nya modellen påverkats tydligt av crossover-konceptet T-Roc som visades på salongen i Genève 2014.

LED-strålkastarna är integrerade i den fullbreda grillen. En fyrkantiga form, hårt skurna hjulhus, maffiga C-stolpar och kraftig skulderlinje skiljer den från storebror Tiguan.

Ambitionen är att T-ROC ska tilltala Golf-kunder som vill ha en mer praktisk bil och förhöjd markfrigång, utan att göra samma miljöavtryck som en fullstor SUV.

Mekaniskt kommer T-ROC att dela det mesta av sin DNA med Audi Q2. 4,2 meter lång och 1,8 meter bred gör att de har samma yttermått. Den delar också MQB-plattform med Q2 och Seat Ateca.

Tjuvtitt på Volkswagens nya T-ROC

Även om VW-basen Herbert Diess är skeptisk gällande framtiden för små dieselmotorer i kompaktbilar så lär merparten av T-ROC få självtändare. Det handlar om 1,6- och 2-liters TDI-dieslar. Bland bensinmotorerna får T-ROC den nya 1,5-liters/148 hk TSI EVO turbo.

Men med tillgång till VW-gruppens alla byggstenar finns också möjlighet till GTI-, GTE plugin-, GTD- och R-versioner i framtiden.

Instegsversionerna av T-ROC får framhjulsdrift, men VW lär erbjuda fyrhjulsdriften 4Motion på dyrare (diesel)versioner. Någon helt elektrisk version är däremot osannolik, eftersom framtida elbilar placeras under det nya I.D.-varumärket.

Den publika premiären för T-ROC kommer att ske på bilsalongen i Frankfurt i september.

Längre fram kommer en ny generation av flaggskeppet Touareg. Ännu senare kommer en liten crossover, baserad på nästa Polo.

Tjuvtitt på Volkswagens nya T-ROC
Tjuvtitt på Volkswagens nya T-ROC
Tjuvtitt på Volkswagens nya T-ROC
Annons
Annons
Rulla till toppen