Nu har Volkswagen byggt 150 miljoner bilar!

Nu har Volkswagen byggt 150 miljoner bilar!
Precis som den allra första serietillverkade bilen byggdes Volkswagen nr 150.000.000 – en atlantblå Golf GTE – i Wolfsburg.

Volkswagen har nu byggt 150 miljoner bilar.

Det är säkert ingen slump att jubileumsbilen blev en hybrid – en atlantblå Volkswagen Golf GTE. VW vill peka mot vad som ska forma framtiden i stället för att titta på det förflutna.

Bilen rullade av bandet i Wolfsburg, samma stad som en gång byggdes som Stadt des KdF-Wagens bei Fallersleben för att hysa fabriker och bostäder till Volkswagen.

Det var också där som den första serietillverkade VW Typ 1 rullade ut den 27 december 1945.

"Jag ser Volkswagen nummer 150 miljoner som ett incitament att göra allt för att säkerställa en bra framtid för Volkswagen. Det här märket betyder mycket för mig", sa VW-chefen Herbert Diess vid firandet av milstolpen.

Redan efter tre månader hade Volkswagen byggt sin 1000:e Typ 1 i Wolfsburgs-fabriken.

Men ändå tar vi tillfället att titta lite i backspegeln:

VW typ 1 kom att byggas i 21,5 miljoner exemplar innan tillverkningen slutligen stoppades (då i Mexiko) 2003. Några år senare passerades den av Golf, som i sina sju generationer nu byggts i över 34 miljoner. Andra långa modellserier är Passat (+20 miljoner), Jetta (19,5 miljoner) och Polo (nästan 17 miljoner).

Genom åren har Volkswagen byggt bilar i över 50 tillverkningsorter i 14 länder. Enbart i moderfabriken i Wolfsburg har 44 miljoner bilar byggts under de 72 åren.

Volkswagens portfölj innehåller i dag mer än 60 modeller. Enbart i år kommer man att lansera över tio nya modeller runt om i världen.

2020 gör varumärket I.D. sin entré med en halvkombi, som två år senare ska följas av minibussen Buzz (som väckt stort intresse bland våra läsare). Planen är att en miljon elektriska Volkswagen ska rulla på vägarna år 2025.

 

60-sekundersfilm: Så byggdes jubileumsbilen

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Jag har ägt en Volkswagen!
107
40