Volvo XC40 ska bli ledande i säkerhet i sitt segment

Volvo XC40 ska bli ledande i säkerhet i sitt segment
Volvo XC40 får bland annat Cross Traffic Alert som varnar för korsande trafik.

Snart är det premiärdags för nya Volvo XC40 och vi får allt fler detaljer om denna viktiga modell – den första byggd på nya CMA-plattformen. Volvo Cars sticker ut hakan och hävdar att nya XC40 ska lägga ribban högst av alla när det gäller säkerhet.

Som vi redan sett fick Volvo XC90 nya säkerhetssystem som sedan "ärvdes" av nya generationen XC60 – fast i ett uppgraderat och förbättrat utförande. Och tolkar vi informationen rätt ska samma höga säkerhetsnivå överföras till nya XC40, vilket gör modellen till en av de mest välutrustade i sitt segment.

"XC40 är vår första bil i det här snabbväxande segmentet," säger Håkan Samuelsson, vd och koncernchef. "Den har ett tydligt fokus på dagens hektiska stadsmiljö. Den nya suven bygger vidare på Volvos arv som ledande på säkerhetsområdet och förenar högsta möjliga säkerhetsstandard med ett användarvänligt gränssnitt och bekväma uppkopplade tjänster."

De som köper en Volvo XC40 får bland annat säkerhets- och förarstödsfunktionerna i det semiautonoma (delvis självkörande) systemet "Pilot Assist", den senaste generationens City Safety-system, avkörningsbegränsare, Cross Traffic Alert med autobroms samt en 360-graderskamera som hjälper föraren att parkera på trånga parkeringsplatser.

"Bilkörning i modern stadsmiljö ställer höga krav på förare, fotgängare, cyklister och övriga trafikanter," säger Malin Ekholm, Vice President, Volvo Cars Safety Centre. "Med XC40 vill vi minska den så kallade kognitiva belastningen på föraren. Våra säkerhets- och förarstödsystem identifierar och undviker aktivt potentiella problem. Du som förare kan slappna av mer och njuta av själva körningen."

Volvo XC40 får – liksom de större syskonen XC60 och XC90 – Volvos infotainmentsystem Sensus med stor pekskärm i mittkonsolen. Mer information om Volvo XC40 får vi 21 september, då nya storsäljaren ska premiärvisas på ett eget event i Milano.

Volvos videofilmer och bilder nedan visar hur säkerhetsnivån ska höjas i "lilla suvsegmentet".

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Bra att Volvo sätter press på andra tillverkare och höjer säkerhetsnivån!
166
13