Honda "gör en Volvo" med nya CR-V som hybrid – och skippar dieselmotorerna helt

Honda "gör en Volvo" med nya CR-V som hybrid – och skippar dieselmotorerna helt

Det har inte alls gått lika bra för Hondas hybridbilar som för Toyotas. 1990-talets storsatsning med Honda Insight fick inte lika stort genomslag som konkurrenten Prius, och de senaste åren har Honda satsat mer på vätgasbilar än på helt eldrivna bilar eller hybrider.

Nu verkar något ha hänt. Storsäljande suven CR-V kommer i en ny generation och då väljer Honda att helt skrota dieselmotorerna för att istället lansera ett nytt hybridsystem.

Faktum är att Honda på sätt och vis ska "göra en Volvo" – alla nya modellserier som lanseras i Europa från och med nu ska på något sätt vara elektrifierade. Vi tolkar det som att det kan finnas enskilda modeller som inte har hybridsystem även i fortsättningen men det verkar som att hybridteknik eller helt eldrivna versioner ska finnas i alla serier.

Hondas hybridsystem heter i-MMD, som står för Intelligent Multi Mode Drive, och består av en 2,0-liters bensinmotor med Atkinsoncykeln och två elmotorer. Det finns ett särskilt läge som prioriterar körning på el. Men bilen är alltså ingen laddhybrid och kan inte laddas i uttag.

Honda CR-V kommer också med en 1,5-liters bensinmotor med turbo utan hybridhjälp. Viktigaste konkurrenten på den svenska marknaden blir Volkswagen Tiguan.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Jag tycker Honda verkar vara på rätt väg.
79
31