Återkallade VW-dieselbilar stjäls från parkeringen

Bilar för mångmiljonvärden har försvunnit från VW/Audis förvaring vid gamla idrottsarenan i Michigan.

Återkallade VW-dieselbilar stjäls från parkeringen
Parkeringen utanför nedlagda idrottsarenan Pontiac Silverdome har använts som lager för återkallade VW och Audi. FOTO: Don Robson/Flickr

Ett stort antal – minst 60 – bilar har försvunnit från parkeringen vid Silverdome i Pontiac, Michigan, under de senaste veckorna.

Den stora stadionanläggningen var tidigare hemmaplan för NFL-laget Detroit Lions, och även bland annat spelplats för fotbolls-VM i USA 1994, men är sedan några år tillbaka stängd och dömd till rivning under 2017.

VW har hyrt den nedlagda anläggningen sedan i januari för att lagra bilar som återtagits i det pågående "dieselgate". Ungefär 8.700 bilar har parkerats utanför arenan, enligt Detroit Free Press.

Tanken är att dessa återköpta bilar ska fixade och sedan sålda på nytt.

Volkswagen har givetvis register över fordon de köpt tillbaka. Det var när specifika chassinummer började dyka upp under nya identiteter som man förstod att något var fel.

Myndigheterna i Michigan samarbetar nu med polis i andra delstater för att hitta bilarna. Enligt Automotive News har ett antal bilar hittats hos en auktionsfirma i närliggande delstaten Indiana. Ett annat företag uppger till radiostationen WDRB att de köpt in återkallade bilar för 11.000 dollar och sedan sålt dem på auktion för runt 18.000 dollar.

 

Så här såg det ut tidigare i sommar på VW:s "parkering" utanför Silverdome.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Klantigt hanterat!
129
15