Så känns det att köra 0-100 på en halv sekund!

Den franske raketmannen François Gissy har gjort det igen. Hans hembyggda trike kör 0-100 på 0,55 sekunder – driven enbart av regnvatten!
Annons

”Raketmannen” François Gissy är på gång igen.

Då vet vi att det går undan.

Det var han som för några år sedan förnedrade en Ferrari 430 Scuderia på dragstrippen med en raketdriven cykel med över 330 km/h i toppfart.

Nu har han uppgraderat från två till tre hjul. Och skruvat upp effekten seriöst.

Kolla in hans hembyggda trike som gör 0-100 km/h på 0,55 sekunder på väg mot en toppfart på 260 km/h – efter bara 201 meter (en halv kvartsmil).

Driven av ingenting annat än regnvatten.

”Jag bor i Frankrike, ett tredjevärlden-land när det gäller motorsport. Det är därför jag sitter fast i sådana här billiga projekt, de är inte ens nära en procent av vad jag vill bygga”, säger Gissy till amerikanska Road & Track.

Med obegränsad budget säger han att han skulle kunna bygga en raketdragster som knäckte ljudvallen på kvartsmilen (402 meter)!

Han har snickrat ihop sin trike med framgaffel från en motorcykel och bakhjulen från en gokart. Däremellan finns en kolfiberförstärkt aluminiumtank som rymmer 130 liter regnvatten under ett tryck på 400 bar.

När Gissy öppnar ventilen förvandlas det oskyldiga regnvattnet till det mest kraftfulla drivmedel vi någonsin sett på en trike.

Hur det känns att köra 0-100 km/h på en halv sekund?

”Mycket säkert och bekvämt jämfört med den tidigare raketcykeln”.

Kan ingen sammanföra denna ”galna vetenskapsman” med Elon Musk, tänker vi.

Annons
Annons
Rulla till toppen