Volvo fördubblar sin fabrik i USA – innan den öppnat!

Det rullar på för Volvo: 4 miljarder kronor extra investeras i fabriken i South Carolina.

Volvo fördubblar sin fabrik i USA – innan den öppnat!
Volvos första fabrik i USA blir dubbelt så stor som planerat.

2018 ska Volvo öppna sin första bilfabrik i USA. Närmare bestämt i Charleston i South Carolina på den amerikanska östkusten.

Fabriken ska producera Volvo S60 och ytterligare en "ännu ej bekräftad" modell och man har redan rekryterat 2.000 som ska jobba i fabriken.

Men redan innan fabriken är öppnad har Volvo beslutat att fördubbla sin investering i USA-fabriken och bygger en andra produktionslina.

Det kommer att ge jobb åt ytterligare 2.500 anställda, skriver nyhetsbyrån Reuters och citerar "källor med kännedom om planerna" samt den lokala dagstidningen Charleston Post and Courier. Tidningen skriver att Volvo planerar att bygga ungefär 60.000 bilar om året i Charleston-fabriken. 60 procent av dessa ska gå på export. Den totala investeringen i Charleston kommer att landa på 1 miljard dollar (ca 8 miljarder kronor).

Volvo vill inte kommentera.

Däremot har de lokala myndigheterna bekräftat att de satsar 3,5 miljoner dollar i investeringar runt fabriken.

Enligt lokaltidningen kommer Volvo att offentliggöra planerna på en presskonferens den 25 september.

Volvo går mot ännu ett nytt rekordår i sin globala försäljning. Däremot har det gått tyngre (-7 procent) i USA hittills i år, något som förklaras med problem med underleveranser. Volvo räknar dock med tappet ska vändas till rekord innan 2017 är slut.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Härligt att det går bra för Volvo!
256
11