Volvo XC40 ska locka köpare med lyxig nyhet

Volvo vill göra det lika enkelt att köpa bil som mobil.
Annons

Det är inte bara en ny suv som visas upp på Volvos event i Milano. Volvo gör också ett stort nummer av att köparna kan ”prenumerera” på sin bil. Målet är att göra det lika enkelt att ha bil som att köpa en mobil med abonnemang.

Tjänsten kallas Care by Volvo och är en lyxigare version av privatleasing. Köparen behöver inte betala någon handpenning, precis som med vanlig privatleasing. Men skillnaden är att månadsavgiften också inkluderar försäkring, service och en del andra tjänster.

Samma månadskostnad för alla

Det här är inget nytt i bilbranschen eller för Volvo men det som är nytt är att månadsavgiften är fast, oavsett kön och var i landet köparen bor.

Beroende på var kunden bor finns det en del extratjänster som ingår, bland annat tvätt, rengöring och leverans av varor som köpts på nätet direkt till bilens bagageutrymme. Specifikt för Volvo XC40 ingår också vinterhjul, däckhotell samt hämtning och lämning vid service (i Stockholms län).

Dela bilen med andra

XC40-ägarna kan också dela sin bil med släkt och vänner, och då behöver föraren inte först hämta ut nyckeln – det sköts med hjälp av en app. Bilägaren kan dessutom byta bil tillfälligt genom bilpoolen Sunfleet (tio fria resor för högst 500 kronor per resa) och hyrbilsföretaget Hertz (minst 20 procent rabatt), till exempel för långsemestern.

Bindningstiden är 24 eller 36 månader och efter det kan köparen hämta ut en ny bil eller avsluta avtalet. Privatleasing finns kvar som alternativ, men där ingår inga extratjänster.

Volvo XC40 ska locka köpare med lyxig nyhet

6.700 kronor i månaden

Den som vill prenumerera på sin Volvo XC40 får vara beredd att slanta upp 6.700 kronor i månaden i två år, eller 6.400 kronor i månaden i tre år. Då ingår 1.500 mil om året. Med tillval ökar månadskostnaden. Efter några kryss i tillvalslistan i Volvos bygg-din-bil-funktion hade vi inga problem att komma upp mot 10.000 kronor i månaden.

Priset gäller oavsett om köparen väljer XC40 med D4- eller T5-motorn, trots att kontantpriset skiljer sig åt med 18.000 kronor. För att prenumerera på en XC40 måste köparen välja flera tillval, bland annat Klimatpaket med Volvo On Call, bränslevärmare, 18-tums vinterhjul och elvärme i ratten.

”Transparenta, fasta avgifter”

Enligt Volvo har tid blivit en lyxvara som ägarna är beredda att betala för. När bilen till exempel hämtas för service eller när varor levereras till bilen medan ägaren är på jobbet sparas mycket tid.

”Med Care by Volvo introducerar vi en ny, modern modell för bilanvändning. I en tid då konsumenterna är vana vid transparenta, fasta avgifter för alla slags tjänster kan den traditionella modellen för att köpa och äga en bil upplevas som krånglig. Care by Volvo förändrar det i grunden”, säger Volvochefen Håkan Samuelsson i ett pressmeddelande.

Annons
Annons
Rulla till toppen