Polisen varnar: Bedragare använder fräckt däckknep

Polisen varnar allmänheten för en ny typ av bedrägeri som drabbar bilägare. Knepet går ut på att de släpper ut luft ur däcken när bilen står parkerad. Allt för att kunna lura till sig pengar. 

Polisen varnar för bedragare som släpper ut luft i däcken på parkeringsplatser.

Polisen i Östersund uppger att de har blivit kontaktade av flera personer som blivit utsatta för en ny typ av bedrägeri där någon har släppt ut luft ur ett däck då bilen stått parkerad. När bilägaren har återvänt till sin bil har bedragarna erbjudit sin "hjälp".

Enligt polisen har den "hjälpande" personen påstått att däcket är skadat och inte går att laga, varpå de gentilt erbjuder sig att åka och köpa ett nytt däck.

"De får pengar, försvinner och återvänder inte", skriver polisen på sin Facebooksida.

Vid andra tillfällen har bedragaren kommit tillbaka men har då satt tillbaka det "gamla" däcket och behållt pengarna för det nya däcket.

Polisen i Jämtland varnar på sin Facebooksida allmänheten och uppmana till vaksamhet. Anmälningarna hittills rör parkeringar i Östersund.

SE UPP! Polisen har blivit kontaktad av flera personer som utsatts för bedrägeri genom att någon släppt ut luft ur ett d...

Posted by Polisen Jämtland on Tuesday, October 3, 2017
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!
Jag har någon gång fått punktering.
187
31