Nej, Marchionne tror inte på elbilen

"Den största faran är att vi blir lämnade på efterkälken av någon som hittar rätt."

Nej, Marchionne tror inte på elbilen
Sergio Marchionne tror inte att elbilen är en lösning på längre sikt. FOTO: Mark Thompson/Getty Images

Hans eget företag har redan flirtat med elektrifiering: Ferraris dyraste modell – LaFerrari – är en hybrid, Fiat har nischmodellen 500e och Chrysler har börjat leverera familjebussen Pacifica som laddhybrid.

Men Sergio Marchionne, chef för Fiat/Chrysler-koncernen är mycket skeptisk till elbilens framtid. För honom handlar det bara om att uppfylla lagkraven, inte något han verkligen vill göra, förklarar han i intervjun med Tommaso Ebhardt från Bloomberg.

"På grund av de lagar som vi ska nå till 2020 är vi tvungna att elektrifiera. Men om du frågar mig om elbilar är svaret på bilindustrins utmaningar om tio år så säger jag nej", förklarar han.

Sergio Marchionne erkänner att bilindustrin står inför stora och svåra utmaningar. Och han ser ett hot: den egna trögheten.

"Den största faran är att vi blir lämnade på efterkälken av folk som på något sätt kommer att hitta rätt. Vi är för långsamma. Vi kommer från en mycket gammal industri, vi har funnits med i över 100 år. Det tar en evighet för oss att ta ett beslut."

I intervjun ger han också sin åsikt om Elon Musk och Tesla, och om sitt möte med folk i Silicon Valley – konkurrenter som också kan bli räddningen. Om inte elbilar, hur ser då framtiden ut?

Marchionne är inte alldeles tydlig, men visst verkar det som att han tycker svaret är "bränsleceller"?

Se intervjun hos Bloomberg.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Sergio har rätt!
135
168