Med Porsche Passport slipper du äga – prenumerera istället på olika modeller

Med Porsche Passport slipper du äga – prenumerera istället på olika modeller
Vilken Cayman ska man välja? Det behöver inte vara något problem längre, om man prenumererar på sin Porsche.

Det är i Atlanta, Georgia i USA, som Porsche testar en ny metod som alternativ till att äga eller privatleasa sin bil. Med "Porsche Passport" betalar man istället för en prenumeration av bil. För den som har svårt att utse en favorit bland alla Porschemodeller får man dessutom fördelen att kunna byta bil ibland.

Att äga en Porsche kostar givetvis en slant och det avspeglar sig på prenumerationspriserna. Porsche Passport erbjuds i två nivåer, "Launch" och "Accelerate". Basnivån Launch kostar 2.000 dollar i månaden och då kan prenumeranten välja mellan åtta olika varianter av Cayman, Boxster, Macan och Cayenne.

Väljer man den dyrare prenumerationen Accelerate erbjuds 22 olika Porschemodeller, däribland olika versioner av 911 och Panamera. Accelerate kostar 3.000 dollar per månad.

Månadskostnaden kan verka hög, speciellt om man jämför med de leasingerbjudanden som handlarna har. I USA kostar till exempel en Porsche 718 Cayman från 648 dollar per månad, om man binder sig vid 36 månader och betalar tio procent i "handpenning". Det som gör Porsche Passport attraktivt är att även försäkringen är inbakad i månadskostnaden och beroende på var man bor kan det vara en mycket hög premie i USA. Även service ingår i månadsavgiften.

Prenumerationen på Porsche Passport går att teckna på nätet via en app och efter att bilmodellen är utvald levereras bilen hem till prenumeranten. De som prenumererar på Porsche Passport kan byta bilmodell hur ofta de vill och har inga begränsningar i körsträcka. Om pilotprojektet i Atlanta slår väl ut kan metoden sprida sig till fler områden i USA – kanske även Europa?

Prenumeration som alternativ till att äga eller privatleasa sprider sig inom bilindustrin. När Volvo premiärvisade nya suvmodellen XC40 förra månaden genomförde man två lanseringar – dels bilen men även prenumerationstjänsten "Care by Volvo".

Care by Volvo ger en fast månadskostnad som gäller för alla, oavsett ålder och bostadsort. Bindningstiden är 24 eller 36 månader och "allt" ingår som försäkring, service och byte av vinterhjul. Den som prenumererar på sin Volvo kan även dela bilen med andra och tillfälligt byta upp sig till en större modell, om det behövs.

 

Svårt att välja din favorit bland alla Porschemodeller? Då kan prenumeration vara ett alternativ. Kostar en slant men du får byta bil hur ofta du vill.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!
Porsche Passport verkar vettigt – inför det i Sverige också!
101
24