Första indiska Volvo XC90 har rullat av bandet

Volvo Personvagnar har startat montering i Indien. På tisdagen rullade den första lokalt monterade XC90 ut ur fabriken i Bengaluru.

Charles Frump är vd för Volvo Auto India.

Den indiska monteringsenheten fokuserar på modeller baserade på Volvos modulära fordonsarkitektur. Bortsett från XC90 är fler modeller på SPA-plattformen redo för montering i Indien, men vilka det blir ska tillkännages senare, skriver Times of India.

Volvo Cars jobbar tillsammans med Volvo Group India, som bland annat tillverkar bussar och lastbilar, och kan därmed utnyttja befintliga infrastruktur- och produktionslicenser.

"Utbyggnaden av den första lokalt monterade Volvon innebär att volymerna kan växa. De senaste tre åren har varit bra i Indien och vi har märkt en positiv tillväxt. Med globala kvalitetsstandarder är vi ett formidabelt lyxbilföretag och på väg att få en större andel av segmentet," säger Charles Frump, vd för Volvo Auto India.

Den indiska lyxmarknaden är fortfarande är relativt liten men förväntas växa snabbt de närmaste åren. Volvo har för närvarande en segmentandel på cirka 5 procent men räknar med en fördubbling till år 2020. Volvo Personvagnar i Indien räknar med att sälja 2.000 bilar år 2017 och registrera en årlig tillväxt på 25 procent.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

149
45