Volvo Polestar berättar allt mer om nya hybridcoupén Polestar 1

De här pusselbitarna har hittat sin plats, så här långt. Inte många bitar kvar till tisdag, 17 oktober. Illustration: f.ryser.

Som vi berättat tidigare i år ska Polestar bli Volvo Cars nya prestandamärke. De närmaste åren ska vi få se både hybridmodeller och renodlade elbilar. Premiärvisningen av den första Polestarmodellen – Polestar 1 – sker nästa tisdag i Shanghai, 17 oktober.

Polestar 1 blir en hybridcoupé med cirka 600 hk i sammanlagd systemeffekt, från förbränningsmotor och elmotor. Med en 0–100 tid på under fyra sekunder ska Polestar 1 slå världen med häpnad när den börjar levereras under 2019.

För att öka spänningen inför tisdagens premiär har Polestar lagt ut små bilder på sitt Instagramkonto. Till synes obegripliga detaljer. Men varje bild har ett nummer och gör man ett mönster som är tio rutor brett och sex rutor högt bildas ett "pussel" som avslöjar hur sportcoupén Polestar 1 ser ut rakt bakifrån.

Varje dag kommer det nya bildrutor och bilden blir allt mera klar. Upptill ser vi hur långt Polestar kommit, tack vare en sammanfogad bild som "f.ryser" lagt ut på nätet. Signaturen "vvmasterdrfan" har gått ett steg längre och lagt till de (sannolika) pusselbitar som saknas.

När Thomas Ingenlath inledde sin karriär hos Volvo ritade han "Volvo Concept Coupé", som visades hösten 2013. Uppenbarligen har nya Polestar 1 hittat en del av sitt formspråk i den här konceptbilen. Och nog kan man också se en kärleksfull blinkning till Pelle Pettersons mästerverk Volvo P1800, en av Ingenlaths favoriter. Det har ju också länge ryktats om en modern, retroinspirerad Volvo P1800 gjord i kolfiber.

Signaturen "vvmasterdrfan" har fyllt i de utrymmen som fattas och tror att Polestar 1 ser ut ungefär så här.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Jag gillar designen på nya Polestar 1!
630
50