Premiär för bilbranschens utmanare till Blocket

Att köpa bil är för många en stor affär. Men en färsk Sifo-undersökning visar att många känner oro inför att köpa begagnad bil. Särskilt på nätet. För att göra köpupplevelsen tryggare och enklare lanserar därför bilbranschen Wayke – en digital marknadsplats för att köpa bil. 
Annons

Premiär för bilbranschens utmanare till Blocket

Wayke är en helt ny digital marknadsplats för i första hand begagnade bilar och blir därmed konkurrent till de stora köp- och säljsajterna Blocket och Bytbil. Men till skillnad från konkurrenterna är det bilbranchen, med både biltillverkare, bland annat Volvo och Volkswagen, bilhandlare samt MRF som står bakom satsningen.

”Wayke är ett initiativ av branschen, för konsumenterna. Det finns en enorm styrka i att närmare 1.000 handlare, från olika varumärken och professionella begagnathandlare med representation över hela Sverige, nu går samman för att skapa bästa möjliga förutsättningar för kunderna att köpa begagnad bil i en informativ, engagerande och trygg miljö. Vi räknar med att det kommer revolutionera marknaden”, säger Tommy Letzén, VD på MRF.

Enligt en ny Sifo-undersökning om bilköp köpte mer än en tredjedel sin senaste bil på nätet. Bland de som inte kan tänka sig köpa sin nästa bil på nätet är främsta anledningen att det känns otryggt. Med Wayke vill branschen minska den oron, som exempelvis att att hitta rätt information och skilja seriösa från oseriösa aktörer. 

”Vi vet att handlarna fortfarande spelar en viktig roll i köpprocessen och genom att nu samla dem på en gemensam plattform så tillgängliggör vi deras kunskap på ett helt nytt sätt”, säger Martin Fransson, VD på Wayke.

Wayke erbjuder förutom massor av begagnade bilar, smarta sökfunktioner samt artiklar och guider, om bilar och bilköp, för att ge bilköparen bästa möjliga förutsättningar att hitta rätt bil.

Alla bilars historik är säkerställd samt kontrollerad och samtliga användare verifierar sig via Klarna, vilket innebär ökad transparens och trygghet i köpprocessen. 

auto motor & sport är mediepartner till Wayke och distribuerar oberoende journalistik på den nya plattformen. Vi kommer dock att rapportera om Wayke, Blocket, och andra konkurrenter på samma sätt som tidigare – helt neutralt.

Annons
Annons
Rulla till toppen