Aston Martin Vanquish Zagato Shooting Brake – snyggaste kombin någonsin?

Aston Martin Vanquish Zagato Shooting Brake – snyggaste kombin någonsin?

När Aston Martin visade upp sina Zagato-modeller i augusti hade man bara en illustration att bjuda på som visade Shooting Brake. Men nu kan vi njuta av den läckra kombin i en serie nya foton.

Även om formatet indikerar att Aston Martin Vanquish Zagato Shooting Brake är fyrsitsig så är det inte fallet, det är en "extremt mångsidig" bil för två – som Aston Martin uttrycker det. Det borde ju inte vara några problem att få plats med golfklubborna, något som säkert passar målgruppen.

Endast 99 exemplar ska byggas av Aston Martin Vanquish Zagato Shooting Brake. Sammanlagt blir det 325 Zagato-bilar som ska byggas under 2018. De övriga är 99 Coupe, 99 Volante och 28 Speedster. Aston Martin Vanquish Zagato Coupe visades sommaren 2016.

"Varför skapa en familj av Zagatos?" frågade sig Marek Reichman, varumärkeschef för Aston Martin. "Tja, många av våra kunder vill ha olika saker. Vissa föredrar renheten hos en Coupe, men andra älskar tanken på något mer extremt, som Speedster. Och faktiskt, några av kunderna har beställt ett exemplar av var och en."

Zagato-bilarna bygger på Vanquish S, vilket innebär en V12-motor utan turbotrams med 600 hk och Touchtronic III automatlåda. Aktiva stötdämpare ingår också i paketet. Priset för Zagato-modellerna lär ligga kring sex miljoner kronor och även om det är en rejäl hög med pengar lär värdeminskningen vara försumbar.

 

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Japp, Aston Martin Vanquish Zagato Shooting Brake är världens snyggaste kombi!
216
100