Mazda Vision Coupe – en GT-vagn med sikte mot premiumligan

Mazda Vision Coupe – en GT-vagn med sikte mot premiumligan
Mazda Vision Coupe, till höger, anknyter väl till tidigare visade Mazda RX Vision (vänster).

Konceptbilen Mazda Vision Coupe är en klassisk GT-vagn med coupéprofil. För att vara ett koncept ser Vision Coupe förvånansvärt "färdig ut" och vi kan väl hoppas att Mazda verkligen gör verklighet av de snygga linjerna.

Mazda Vision Coupe presenterades på Tokyo Motor Show, som nu öppnat. Designen sägs spegla den minimalistiska, japanska estetiken där "mindre är mer" och man samtidigt ska få en känsla av rörelse.

Till skillnad från andra japanska biltillverkare har Mazda skalat bort och förenklat för att på det sättet förstärka de linjer som finns i designen, vilket är speciellt tydligt i interiören.

Mazda får gärna sätta sina planer i verket och varför då inte med den nya Skyactiv-X motorn, som man också visar på Tokyo Motor Show. Det är en typ av HCCI-motor med tändstift som ska sättas i produktion 2019 och påstås ge väsentligt lägre bränsleförbrukning.

På Tokyo Motor Show visar Mazda också kompaktmodellen Kai Concept, som eventuellt är en försmak av nästa generation Mazda 3. Mazda visar även nya CX-8, en suv med plats för åtta, samt uppdaterad Mazda MX-5 och MX-5 RF.

 

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Mazda Vision Coupe borde sättas i serieproduktion!
298
6