Så känner du igen en Kina-tillverkad Volvo

Nu har tillverkningen av nya Volvo XC60 startat på Volvos fabrik i Kina, Chengdu. Och det finns en tydlig detalj som avslöjar att den är kinesisk – och säljs i Kina.
Annons
Annons
Så känner du igen en Kina-tillverkad Volvo
På vänster sida, direkt under XC60, står det med kinesiska tecken ”Volvo Asia”. Bild: Carnewschina.com

Volvos fabrik i Kina, Chengdu ökar tempot, nu har tillverkningen av den första XC60 rullat av bandet. Den första bilen har redan rullat av bandet men den kommer inte att lanseras förrän i december. Då till ett pris runt 350.000 yuan, cirka 430.000 kronor (som jämförelse kan nämnas att nya XC60 T5 i Sverige kostar från 402.900 kronor) 

Det kommer bara att erbjudas i två versioner: T5 med 2.0-liters turbo och 254 hk samt T8 plug-in hybrid med 407 hk och 640 Nm. XC60 är därmed den första Kina-tillverkade Volvon som får T8-drivlinan. S90 L finns nämligen inte med T8-utförande och XC90 tillverkas inte i Kina än.

Den kinesiska XC60 är lika stor som den europeiska XC60:n. Det finns i nuläget inte heller några planer för en lång version, skriver Carnewschina.com. Vilket är lite anmärkningsvärt eftersom både Audi är redo för en Audi Q5L och BMW ryktas jobba på en lång X3.

Hur känner man då igen att Volvon är tillverkad i Kina – och säljs i Kina ska tilläggas? Jo, ett märke där det med kinesiska tecken står ”Volvo Asia”. På XC60 ses detta på vänster sida, direkt under XC60 (se bilden ovan). 

 

Så känner du igen en Kina-tillverkad Volvo
I nuläget finns inga planer på en XC60L. Bild: Carnewschina.com
Så känner du igen en Kina-tillverkad Volvo
Inredningen är sig lik. Bild: Carnewschina.com
Annons
Annons
Rulla till toppen