BMW M5 med M Performance-delar ger lägre vikt och bättre aerodynamik

BMW M5 med M Performance-delar ger lägre vikt och bättre aerodynamik

Det finns en särskild avdelning hos BMW för ägare som vill sätta sin egen prägel på bilen. Tanken med M Performance-delarna är att din bil ska skilja ut sig från grannens.

En BMW M5 är speciell som den är, redan i grundutförande, men det hindrar förstås inte ägarna från att vilja göra den lite mer personlig. Därför kommer nu ett gäng M Performance-delar även för BMW M5. De premiärvisas på tuningmässan Sema i Las Vegas.

Och faktum är att åtminstone några av delarna faktiskt bidrar med lite bättre prestanda i form av bättre aerodynamik, bättre kylning eller lägre vikt – de är alltså inte bara för syns skull.

Framtill finns en ny frontsplitter med de klassiska M-färgerna. Baktill kan du köpa en särskild kolfiberspoiler (som kallas "Rear Spoiler Pro") och kolfibertemat går igen på fler ställen, bland annat diffusern, backspegelkåporna, i grillen och på växlingspaddlarna.

Keramiska bromsar finns också på menyn, liksom justerbara coilovers och en så kallad M Performance Drive Analyzer, som sparar data när bilen körs för att föraren senare ska kunna analysera körningen i en mobilapp.

Delarna börjar säljas under våren 2018.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!
Jag tar hellre en BMW M5 än en Mercedes E-klass i AMG-utförande.
264
83