Porsche återupptar tillverkning av trumbromsar

Porsche överraskar med att återigen tillverka trumbromsar – en teknik som är omodern sedan länge. Kolla in den läckra filmen hur tillverkningen går till.

Kolla filmen nedan hur tillverkningen går till.

Porsches design har aldrig gjort några vågade kvantsprång, däremot är tekniken ultramodern.

Därför är det lite av en överraskning att Porsche har börjat tillverka trumbromsar igen - en teknik som varit omodern sedan länge. Men lugn, bara lugn, Porsche har inte tänkt att ge upp de kolfiber-keramiska skivorna för den gamla tekniken.

Trumbromsarna tillverkas för de gamla modellernw. Porsche 356 som tillverkades mellan 1948-1965 var den första prodiktionsmodellen med den här tekniken.

Med många bilar av äldre årsmodell som fortfarande används kräver modeller som 356 mycket reservdel för att fungera. Och eftersom de ursprungliga lagren av dessa reservdelar tryter, har Porsche Classic återupptagit tillverkningen av de gamla trumbromsarna.

Komponenterna tillverkas i Österrike enligt de ursprungliga konstruktionerna. Men det kostar att få nya gamla grejer... Över 2.100 dollar styck. Så om din 356 behöver nya bromsar runt, får du punga ut med närmare 8.400 dollar (71.000 kronor).

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!
Jag skulle vilja ha en klassisk Porsche.
127
36