Chrysler Hellcrate – kompressormatad Hemi-V8 med 717 hk – i en låda

Chrysler Hellcrate – kompressormatad Hemi-V8 med 717 hk – i en låda

Chrysler har använt sin 6,2-liters Hellcat Hemi V8-motor i flera modeller. Först Dodge Challenger SRT Hemi Hellcat och Dodge Charger SRT Hemi Hellcat, konceptbilen Jeep Trailcat och nu senast Jeep Grand Cherokee Trackhawk.

Med 717 hk (707 hp) och 881 Nm är Hemi-motorn den starkaste V8:an som Chrysler någonsin tillverkat. Något som fått bilbyggarna att desperat leta efter annonser med krockade Hellcat-modeller.

Men nu behöver entusiasterna inte leta längre. Det är bara att gå in till den lokala Mopar-handlaren och beställa en "Hellcrate". Då får man en stor trälåda med allt som behövs för att bygga en modifierad bil med 6,2-liters Hellcat Hemi V8-motor.

För att göra bygget enklare säljer Chrysler även ett separat monteringssats med namnet "Hellcrate engine assembly". Där ingår motorstyrning, styrbox till växellådan, kabelhärva, syresensor, gaspedal, lufttempsensor och en styrbox till bränslepumpen. Det går även att köpa till ytterligare en monteringssats som innehåller generator, servopump till styrningen, drivrem och remskivor.

Priset för motorlådan är 19.530 dollar och monteringssatsen kostar 2.195 dollar. Då får man dessutom tre års garanti, utan begränsad körsträcka.

 

Tänk vad förvånade folk skulle bli om du sänker ner den här i en Volvo 745?

Kabelhärvor, motorstyrning, sensorer och även en gaspedal som lirar med elektroniken. Allt som behövs.

Du inser att du MÅSTE ha en Hemi-V8 i ditt nästa bygge, eller hur?

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

En sån här motor vill jag ha!
221
13