Volvo Care Concept tar hand om dig

Den här konceptbilen är tvådörrars med plats för tre, där idén är att bilen ska ta hand om Volvo-anställdas individuella behov.

Volvo Care Concept. Design: Maximilian Troicher

Framtidens bil kommer inte bara att vara utsläppsfri, autonom och säker. Det kommer också att kunna ta hand om människorna ombord, i alla fall om man får tro att den här typen av konceptbil blir verklighet.

Maximilian Troicher, designstudent från Umeå, har designat en konceptbil som han kallar Volvo Care Concept. Tanken är att Volvo ska tillhandahålla dessa bilar för sin personal i syfte att de ska kunna vila och slappna av på väg till jobbet eller mellan möten.

Konceptet är tvådörrars med plats för tre och idén är att bilen ska ta hand som passagerarnas individuella behov. Framtidens bil är naturligtvis självkörande, men den som har lust för aktiv körning sätter sig i förarsätet. Den som är trött och tycker att vila är det mest lämpliga sätter sig i vilostolen och den som känner för "aktiv" vila sätter sig på platsen som är laddad med infotainmetsystem.  

Den exteriöra designen visar en stor liten personlighet med bland annat en stor vindruta som sträcker sig från taket till rämre stötfångaren och läckra saxdörrar.

Design: Maximilian Troicher

Design: Maximilian Troicher

Klicka för att se fler bilder

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!
95
43