Jon Olssons nya leksak: Mercedes G500 4×4² med 800 hk

Jon Olsson visar upp sin nya vråltrimmade leksak, en Geländewagen med närmare 800 hk. Se den första filmen.

Jon Olssons senaste vrålåk är en Mercedes G-wagen.

Det var inte så längesedan Jon Olsson visade upp sin hittills mest oväntade skapelse – en trimmad Rolls-Royce Wraith utrustad med snökamouflage, extraljus och takräcke för surfbrädan. Jon kallade den pimpade Rollsen för "George The Rolls".

Nu är det dags för nästa lekkamrat att visa upp sig, en Mercedes G500 4×4² kallad "Lord Hans". Ett namn som är inspirerat av Jons äventyrlige bror, vars namn är just Hans.

Under huven sitter en vråltrimmad motor med närmare 800 hk. Enligt Jon Olsson är besten inte testad ännu vilket betyder att effekten ännu inte är helt spikad.

4×4² betyder att modellen är extra högbyggd, Lord Hans bjuder därmed på hela 45 centimeter markfrigång, 30 millimeter bredare spårvidd än originalet och ett vadningsdjup på en meter. 

Jon Olssons G-wagen är givetvis komplett omstylad i sedvanlig ordning. Tackräcke, stege, ljusramp, modifierad fjädring och riktigt feta däck. Svart kamouflage, karossinslag i kolfiber och som varje äventyrsbil med självaktning måste ha, en "snorkel".

Se filmen nedan när bilen är ute på sitt första äventyr.

 

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!
"Lord Hans" är Jon Olssons hittills fetaste bil.
223
46