Singer Porsche 911 med 500 hk Williams-boxer – bara 75 bilar ska byggas

Singer Porsche 911 med 500 hk Williams-boxer – bara 75 bilar ska byggas
Blandningen av detaljer från olika årsmodeller är speciellt för Singer. Retro och modernt, på samma gång.

För några månader sedan meddelade Porsche-tunern Singer att man inlett ett samarbete med Williams Advanced Engineering. Tillsammans skulle man ta fram en modern version av Porsches boxersexa på 4,0 liter och 500 hk. Utan turbotrams, förstås.

Nu vet vi hur resten av bilen ska gestaltas. Första kunden blir Scott Blattner (som redan äger tre Singer-Porsche) och illustrationerna visar hur hans bil ska se ut. Ytterligare 75 bilar ska byggas av Singer med liknande teknik, men varje bil är skräddarsydd efter kundens önskemål.

I grunden har man utgått från en Porsche 964-kaross, men det är inte mycket mer än vissa plåtdelar kvar. På utsidan finns det flera detaljer med "äldre" utseende som gör bilen svår att sätta en årsmodell på. "Ankstjärten" bak gör sitt till, liksom de klassiska fälgarna som BBS tillverkat.

All teknik har uppdaterats till moderna komponenter. Keramiska bromsskivor och bromsok från Brembo, till exempel, liksom en sexväxlad manuell transmission från Hewland. I motorprojektet med Williams har man även engagerat legender som Norbert Singer och Hans Mezger.

Projektet började genom att Singer startade en studie, "Dynamics and Lightweighting Study, DLS" tillsammans med Williams Advanced Engineering – som är en del av Williams Grand Prix Engineering Group. De två företagen ska samarbeta och ta fram viktbesparande komponenter. Målet är att komma ner i en fordonsvikt på endast 990 kilo.

De nya bilarna ska byggas av Singer Vehicle Design i en ny lokal, "Singer at Grove", intill Williams anläggning i Oxfordshire i Storbritannien. I utvecklingsarbetet av väghållningen ska raceföraren Marino Franchitti delta tillsammans med välkända motorjournalisten och programledaren Chris Harris.

Kulören på den läckra inredningen kallas för "Blood Orange", och exteriörkulören "Absinthe". Något pris på den här nya modellen från Singer Vehicle Design finns inte angivet. Varje bil är som sagt unik och då skiljer sig också priset. Tidigare så har prislistan börjat en bit norr om två miljoner kronor för en nyckelfärdig Singer-Porsche och något säger oss att den nya Williams-motorn i den här modellen inte sänker priset, direkt.

 

Mer information om Singer Vehicle Design DLS tillsammans med Williams Advanced Engineering.

Foton: Singer Vehicle Design

 

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Jag vill äga en Singer-Porsche!
194
28