Första bilden på nya Mazda 6 – kan bli en turborevolution

Mazda lovar en omfattande uppdatering av Mazda 6 Sedan när den visas upp på Los Angeles Motor Show längre fram i november. Vågar vi hoppas på en turbomotor?

Mazda 6 får bland annat ny grill och nya strålkastare.

Den populära familjebilen är redan begåvad med ett elegant utseende, men Mazdas designers har ändå inte kunnat hålla sig från att uppdatera bland annat grill och strålkastare.

Interiört har nya material använts, bland annat paneldekor av äkta japanskt sen-trä, enligt tillverkaren ett trä som ofta används till musikinstrument. 

På motorsidan hittar vi en spännande nyhet. Som tidigare erbjuds Skyactive-G 2,5-liters bensinmotor, nyheten är att den nu introduceras med cylinderdeaktivering. Det betyder att vid låg belastning kopplas två cylindrar ur för att förbättra bränsleförbrukningen.

Enligt amerikanska Jalopnik kommer Mazda 6 även med en turboladdad motor. Vilket är särskilt intressant eftersom Mazda länge har förespråkat sugmotorer. Men nu kan vi alltså få se samma turboladdade motor i Mazda 6 som lanserades i CX-9.

Mazda inte bekräftat några prestandasiffror för turbomotorn, men om effekten blir samma som för CX-9, 230 hästkrafter, kan Mazda 6 bli en riktigt kul familjebil.

På säkerhetssidan erbjuds i-Activesense som hjälper föraren att identifiera potentiella faror. Mazdas autobromssystem (Radar Cruise Control med Smart Brake Support) hjälper till farter upp till 160 km/h, dessutom blir "stop & go" standard i alla Mazda6. En annan nyhet är en 360-graderskamera.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Vill gärna ha Mazda 6 om den blir turboladdad.
205
36