Bob Lutz: "Tesla är borta före 2019"

GM-veteranen Bob Lutz hävdar att Tesla inte kommer att överleva fram till 2019. "Tesla Semi och nya Roadstern är bara ett sätt att flytta fokus från problemen", säger han.

Bob Lutz tror att Tesla snart är "out of business".

Uppdatering december 2018: Det här är en artikel från 2017. Bob Lutz hade fel – Tesla har inte gått i konkurs ännu.

Bob Lutz, tidigare produktchef hos General Motors, är inte främmande för att göra tuffa, för att inte säga provocerande, uttalanden. Nyligen kunde vi ta del av hans åsikter vad gäller bilismens framtid. Hans profetia är att bilismen, som vi känner den, är död inom 20 år.

Lutz senaste utspel är att Tesla snart är borta från marknaden. Till CNBC säger Bob Lutz att förra veckans spektakel med världspremiärer av nästa generation Roadster och lastbilen Semi, är en distraktion för att flytta fokus bort från Teslas produktionsproblem.

"Företaget går snart i konkurs. Med den här takten kommer de aldrig överleva fram till 2019", säger Lutz.

Enligt Lutz har Tesla ingen särskild fördel jämfört med andra etablerade biltillverkare, inte ens när det gäller att tillverka elbilar.

"Det finns ingen hemlig ingrediens i Tesla. De använder samma litiumjonbatterier som alla andra."

Värt att notera är att Lutz är en notorisk Tesla-skeptiker och under lång tid har gjort uttalanden som dessa. Det är dock inte osannolikt att Tesla valde att tidigarelägga nya Roadstern i ett försök att flytta fokus för de allvarliga produktionsproblemen med Model 3.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Håller med, Tesla går snart i konkurs.
385
426