Brandmän sprutar vatten på filmande åskådare

Brandmännen tröttnade på åskådare som filmande trafikolyckan så de tog saken i egna händer. Vad tycker du om agerandet?

Brandmännen sprutade vatten på bilarna för att försvåra fotandet. Bild: Youtube (se filmen nedan)

Vi har tidigare uppmärksammat problemet med nyfikna åskådare som tar upp mobilkameran och filmar eller fotar när de passerar en trafikolycka. Inte bara är det fruktansvärt osmakligt, tittolyckor och tittköer är vanliga när nyfikna människor tittar mer på olyckan än trafiken runt sig. 

Ett annat problem är att räddningstjänsten får svårt att göra sitt jobb på grund av människor som är i vägen. Ambulansförbundet anser rentav att problemet är så stort att de har lagt ett föreslag om en ny lag som gör fotandet till ett brott. 

Och det är inte bara ett svenskt fenomen. Efter ett handgripligt ingripande av några tyska brandmän har debatten bokstavligt talat fått vatten på sin kvarn.

Det var efter en dödsolycka på den tyska motorvägen A3 som brandmännen på plats började spruta vatten på de förbipasserande bilarnas rutor för att försvåra fotande och filmande. 

Räddningstjänstens agerande har både hyllats och kritiserats. I tyska medier går åsikterna isär om brandmännens agerande var bra eller om det kan betraktas som farligt och i sin tur leda till större problem.

"Brandmän bör bara bekämpa eld med vatten, inte sakta ner lastbilsförare", säger Otto Hofman, ansvarig insatschef på plats,  till SZ.

Vad tycker du om brandmännens agerande? 

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!
Jag tycker brandmännen gjorde rätt.
500
22