Lyssna: Nya suven Lamborghini Urus låter grymt

Med mindre än en vecka till premiären av Urus bjuder Lamborghini på en härlig förhandstitt. Men det är inte det man ser som är huvudsaken, utan det man hör.

Skruva upp ljudet!

I den här filmen får vi se den italienska sportbilstillverkarens tekniske chef Maurizio Reggiani berätta om utmaningen att skapa en suv med äkta Lamborghini-DNA.

Men även om du förstår italienska är det inte därför du ska titta på filmklippet, det är motorljudet från som är grejen. 

Enligt Reggiani låter Urus som bäst och blir mer aggressiv i Sport och Corsa-läge. "Där släpper Urus loss alla känslor vi associerar med att köra Lamborghini."

Det blir spännande att se den italienska super-suven när den presenteras den 4 november.  Den bygger på samma tekniska plattform som senaste generationen Porsche Cayenne. Även om den fortfarande är kamoflerad anar man en aggressiv design med drag från Huracan och Aventador. Och till det en 4-liters biturbo V8-motor. 

Urus får dessutom fyrhjulsstyrning, vilket bland annat betyder den blir mer stabil i höga hastigheter. Samt hyggligt lätt att parkera och få runt hörn i stadstrafik.

Det ryktas att Urus gör 0-100 km/h på 3,3 sekunder och tippad 302 km/h. Om det stämmer kanske vi snart får se ett nytt suv-rekord på Nürburgring, som för närvarande innehas av Alfa Romeo Stelvio QV med tiden 7:51,7.

Interiören i Lamborghini Urus har läckt ut på nätet. Och tittar man på skärmen så syns det en bild på fronten av Urus.

I en av Lamborghinis filmer finns det ett sekundsnabbt klipp där man faktiskt ser fronten på Urus.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!
Urus kommer bli den läckraste suven i lyxmärkesklassen.
103
34