Polestar firar VM-titel med specialversion av Volvo S60/V60

Polestar firar VM-titel med specialversion av Volvo S60/V60

Volvo S60 och V60 Polestar Performance World Champion Edition – så heter specialversionen som firar Polestar Cyan Racings titlar. Som ingen förmodligen missat så vann Volvos racingteam dubbla titlar, både förar-VM till Thed Björk och bästa tillverkare.

Volvo S60 och V60 Polestar Performance World Champion Edition finns tillgänglig för modellerna D4, D5, T5 och T6. Specialmodellen får alla Polestar Performance Parts-detaljer i form av 19-tums fälgar med prestandadäck, ett friflödande sportavgassystem i rostfritt stål och ett sportluftfilter samt uppgraderad hjulupphängning med nya stötdämpare och fjädrar.

På utsidan känner man igen modellen på bland annat än diffusorn och bakvinge samt interiöra förändringar som Polestars växelspaksknopp. Specialmodellen får också Polestars drivlineoptimering som ökar effekten med upp till 10 hk och 50 Nm i vridmoment samt snabbare växlingar och förbättrad gasrespons.

"Ingenjörerna från Polestar och Cyan Racing har jobbat tillsammans kring utveckling av existerande Polestar-gatbilar under många år," säger Christian Samson, ansvarig för Product and Development på Polestar.

"Det är därför passande att fira det fantastiska resultatet med vår första VM-titel genom att addera mer prestanda till de bilarna som legat som grund för årets tävlingsbilar. Med Volvo S60 och V60 Polestar Performance World Champion Edition har vi skapat en lättåtkomlig del av historien för många Volvo-ägare."

 

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!
En Volvo S60 och V60 Polestar Performance World Champion Edition skulle jag gärna tänka mig!
235
110