Peder Karlsson nominerad till ”Svenska hjältar”

Arbetet med Den Stora Ba(r)ndagen uppmärksammas.
Annons

Peder Karlsson, kanske mest känd bland våra läsare för sin blogg om utsvävande bil- och båtaffärer, har nominerats till utmärkelsen ”Svenska Hjältar”.

”Svenska hjältar” är en samproduktion mellan Aftonbladet, TV4 och Brand New Contect för att hitta och hylla vardagshjältar. En namnkunnig jury utser sedan årets svenska hjältar – som hyllas på en stor gala i slutet av året.

Peder har nominerats för arbetet med Den Stora Ba(r)ndagen som han gör inom sin organisation Racing Rascals. auto motor & sport är också med i evenemanget på ett hörn.

Idén till Ba(r)ndagen fick Peder när han läste om det amerikanska projektet Make a Wish Foundation.

”Jag tyckte det var så jäkla fint att ett barn som har det skittufft i vardagen och så kan man hjälpa till att uppfylla det barnets högsta dröm. Det är ju helt magiskt”, säger Peder till Aftonbladet.

Ett 50-tal barn väljs ut och får tillsammans med sin familj till en racingbana och åka superbil – Porsche, Ferrari, Lamborghini eller något annat riktigt häftigt. Det handlar om barn som är svårt sjuka eller som på annat sätt haft ”andra problem som är lika jävliga”, som Peder uttrycker det.

Det är nio år sedan Peder började med barndagen. Precis som förra året kommer man i år att hålla till i Tierp. Och många av förarna som ställer upp med sina superbilar kommer tillbaka år efter år, helt utan ersättning.

”Bilkillarna och biltjejerna är tacksamma att få uppleva det här. Du vet, de åker från banan med tårar i ögonen och många håller kontakt med familjerna efteråt, säger Peder till Aftonbladet.

Svenska hjältar-galan sänds på TV4, måndag 11 november kl 20.00

Peder Karlsson nominerad till ”Svenska hjältar”
Peder Karlsson, nominerad till ”Svenska hjältar”.
Annons
Annons
Rulla till toppen