Nya Volkswagen Polo GTI med 200 hk – pris klart

Nu gör nya Volkswagen Polo GTI entré – 200 hk, DSG-växellåda som standard och topphastighet på 237 km/h. Svenskt pris från 245.000 kronor.

Nya Volkswagen Polo GTI med 200 hk – pris klart
1998 kom den första, 120 hk starka, Polo GTI.

2017 blev året när Polo GTI bröt 200 hk-gränsen och för första gången hamnar den i turbomotorernas 2-litersklass. Den levererar maximal effekt från 4.400 till 6.000 varv/min och ett vridmoment på 320 Nm.

Nya Polo GTI lanseras med en 6-stegad DSG-växellåda som standard, ett 6-växlat manuellt alternativ kommer nästa år.

0-100 km/h går på 6,7 sekunder och den har en topphastighet på 237 km/h. Förbrukningen vid blandad körning ligger enligt VW på 5,9 l/100 km (134 g CO2/km).

Tack vare övergången till MQB-plattformen har Polo GTI blivit rymligare. Inte minst bagageutrymmet har vuxit till 305-1.079 liter (från 204 till 952 liter).

I fronten ser vi en friliggande stötfångare med integrerad spoilerläpp och dimljus. Och självklart en röd list och GTI-emblem i kylargrillen – ett klassiskt GTI-kännetecken. Andra klassiska detaljer är de bikakeformade luftintagen i stötfångaren. Nya Polo GTI skiljer sig från standardversionen av Polo genom att ha C-formade paneler i svart högglans i stötfångaren.

I fronten ser vi kylargrillens typiska röda list.

Baktill känns GTI:n igen på diffusorn i svart högglans och de kromade dubbla ändrören. En annan detalj är LED-baklyktorna som ger bilen en distinkt look nattetid.

Som tillval kan man nu för första gången beställa Polo GTI med 18"-lättmetallfälgar.

Svart, rött, grått och krom är här de dominerande färgerna invändigt, kontrasterande sömmar i rött är en annan typisk GTI-detalj. Sportstolarna är klädda i den klassiska, skotskrutiga tygklädseln "Clark", svart läderklädsel finns som tillval.

En annan detalj för GTI är de matchande dekorerna på instrumentpanelen, mittkonsolen och dörrpanelerna. Instrumentpanelen kan beställas i Deep Iron Glossy eller Velvet Red, instrumenten på den övre delen av panelen går alltid i svart.

För första gången erbjuds helt digitala instrument. Polo är först ut i Volkswagens modellutbud med att kunna fås med senaste generationen av den digitala instrumenteringen Active Info Display.

Den finns bara med fyra dörrar. Precis som övriga Polo-versioner är GTI standarutrustad bland annat närområdesövervakningen Front Assist inklusive City Emergency Brake (autobroms) och Pedestrian Monitoring (fotgängarigenkänning) liksom med multikollisionsbroms.

Som tillval finns ett stort utbud av komfort- och assistanssystem och bland övrig extrautrustning finns ett panoramasoltak.

Som alla GTI-modeller är den framhjulsdriven och det finns två olika chassikonfigurationer att välja på. Sportfjädring är standard och som tillval finns fjädringen Sport Select. 

De första bilarna beräknas komma till Sverige under första kvartalet 2018. Rekommenderat cirkapris är från 245.000 kronor. Versionen med manuell växellåda släpps preliminärt sommaren 2018.

Nya Polo GTI har givetvis den numera legendariska skotskrutiga klädseln "Clark".

GTI står för "Gran Turismo Injection".

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!
Jag skulle kunna tänka mig att köra nya VW Polo GTI.
338
40