Volvo XC40 i final till Årets Bil 2018 i Europa – sju finalister

Volvo XC40 i final till Årets Bil 2018 i Europa – sju finalister

Juryn, bestående av europeiska motorjournalister, har enats kring sju finalister till Årets Bil 2018, eller Car of the Year som det heter. De är:

Alfa Romeo Stelvio

Audi A8

BMW 5-serie

Citroën C3 Aircross

Kia Stinger

Seat Ibiza

Volvo XC40

Vinnaren av den prestigefyllda titeln "Årets Bil 2018" meddelas i samband med att Genèvesalongen öppnar nästa vår.

Av de bilmodeller som inte tog sig vidare till finalen hittar vi bland annat Volvo XC60, VW T-Roc, VW Polo, Skoda Karoq, Opel Insignia, Mazda CX-5, Kia Stonic, Honda Civic, BMW X3, Audi Q5 samt Opels två suvmodeller Crossland X och Grandland X. Med dessa modeller utslagna så förstår vi att det blir en tuff match i finalen.

Förra året var det Peugeot 3008 som vann titeln "Årets Bil", i tuff konkurrens med Alfa Romeo Giulia. Volvo S90 kom på en hedrande fjärdeplats men var distanserad med god marginal, poängmässigt.

De som hoppas på någon typ av gudomlig rättvisa sätter förstås sitt hopp till Volvo XC40, då en svensk bilmodell aldrig vunnit titeln "Årets Bil" i Europa. Första vinnaren var Rover 2000, 1964.

Men de som är konspiratoriskt lagda ser nog små möjligheter för XC40 att vinna. Att få ihop tillräckligt mycket poäng från den europeiska juryn på 59 journalister blir sannolikt tufft. Av samma skäl har både sydkoreanska och japanska bilar svårt att vinna.

 

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!
Jag tror och hoppas att Volvo XC40 vinner!
116
42