Polestar 1 redan en succé för Volvo – öppnar Polestar Space i Sverige

Polestar 1 redan en succé för Volvo – öppnar Polestar Space i Sverige

Prestandahybriden Polestar 1 – med en systemeffekt på 600 hk och 1.000 Nm – går åt som smör i solsken. Under lanseringsdagen i oktober registrerade i snitt en kund i minuten sitt intresse för "The Grand Touring Coupé" som Volvo Cars och Polestar kallar den första modellen.

Intresseanmälningarna ska konverteras till beställningar när orderböckerna för Polestar 1 öppnar under början av 2018. Det innebär att förhandsintresset redan överträffar de initiala produktionsplanerna, som är satta till 500 bilar per år av Polestar 1.

Prestandahybriden Polestar 1 kommer – liksom framtida Polestarmodeller – att erbjudas med en prenumerationsmodell som innebär att "allt" ingår i en månadskostnad. Avgiften täcker försäkring, service, hämtning och lämning, värdeminskning, med mera. En liknande prenumerationsmodell används även till Volvo XC40.

De kunder som bestämmer sig för en Polestar 1 kan göra sin beställning på nätet och få bilen levererad hem. Men vill man känna och klämma först ska det också gå bra, i specialbyggda anläggningar kallade "Polestar Space". De första kundanläggningarna ska byggas i USA, Kina, Tyskland, Sverige, Norge och Nederländerna. Dessa första etableringar är delvis en spegling av förhandsintresset. Fler länder kommer senare.

Volvo Cars och Geely Holding meddelade tidigare i höstas att man gemensamt ska investera 640 miljoner euro till stöd för den initiala utvecklingen av Polestars produkter och varumärke. I den satsningen ingår även byggandet av Polestar Production Centre i Chengdu, Kina. Produktionen startar i mitten av 2019.

 

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Polestar 1 är precis en bil i min smak – vill ha!
382
123