Här är bilmodellerna som ägarna älskar

Ägarna är inte jättenöjda med sina Volvobilar. Det avslöjas i amerikanska Consumer Reports nya undersökning. Tesla och Porsche har desto nöjdare ägare.
Annons

Vi som testar bilar kan tala om hur de är när de precis rullat av tillverkningsbandet. Men ägarna är förstås betydligt bättre lämpade att betygsätta hur bilen faktiskt är att leva med till vardags.

Nu har amerikanska Consumer Reports släppt en ny upplaga av undersökningen där ägarna får berätta vad de tycker. Den viktigaste frågan som ställs är helt enkelt om ägaren skulle valt samma bil idag, men ägarna sätter också betyg på körupplevelse, komfort, värde för pengarna, design, ljudanläggning och klimatanläggning.

Sportbilar som Porsche 911 och Mazda MX-5 ligger bra till, och över huvud taget lyckas Porsche mycket bra med en genomsnittlig ”kundnöjdhet” på 85 procent. Det är bara Tesla som lyckas bättre med 90 procent.

Här är bilmodellerna som ägarna älskar
Ägarna gillar sin Prius, men generellt sett blir det inget toppbetyg för Toyota som märke.

Japanska märken som annars brukar lyckas bra när det gäller kvalitet och pålitlighet kommer här lite längre ned. Toyota hamnar på åttonde plats och tappar dessutom tre placeringar jämfört med förra året. Och bilmärken som annars brukar få relativt dåligt resultat för kvalitet och pålitlighet, som Mini, Dodge, Ram, Jeep och Chrysler, ligger ganska bra till här eftersom ägarna uppskattar andra aspekter med sina bilar.

Det blir en föga smickrande nittondeplats för Volvo, som ändå ökar en placering jämfört med förra året. Sämst är Hondas lyxmärke Acura, Nissan och Mitsubishi.

Här är bilmodellerna som ägarna älskar
Volvo hamnar på en nittondeplats. Det är under snittet.

Bilarna med nöjdaste ägarna…

1. Tesla Model S
2. Porsche 911
3. Chevrolet Corvette
4. Lincoln Continental
5. Ford F-350
6. Mazda MX-5
7. Toyota Prius
8. Tesla Model X
9. Honda Odyssey
10. Dodge Challenger

Här är bilmodellerna som ägarna älskar
Mercedes GLA gör tydligen inte ägarna nöjda.

…och här är bilarna som ägarna är mest missnöjda med

1. Mercedes GLA
2. Nissan Sentra
3. Acura ILX
4. Chevrolet Trax
5. Nissan Versa
6. Dodge Journey
7. Infiniti QX60
8. Ford Transit Connect
9. Fiat 500
10. Dodge Grand Caravan

Här är bilmodellerna som ägarna älskar
Här är bilmodellerna som ägarna älskar
Annons
Annons
Rulla till toppen