Super-Quiz: Våra tio mest populära frågesporter

Nu kan du välja din favorit, gnugga geniknölarna och framför allt utmana polarna. Vem av er är mest kunnig på bilar?

Super-Quiz: Våra tio mest populära frågesporter

Ni som gillar frågesport har kommit till helt rätt ställe. Här har vi samlat våra tio mest populära "quiz" om bilar. Hundratusentals läsare har testat sina kunskaper – varför inte pröva du också? Klicka på bilden för att komma till frågesporten.

Vi vill varna redan nu för att nivån är ganska hög. Att få åtta rätt av tolv möjliga är till exempel mer än godkänt. Att få alla rätt är något som bara några procent klarar av – så svårt är det! Svårighetsgraden är ingen slump, vi har med åren lärt oss att ni läsare vill ha en rejäl utmaning. Ju svårare, desto bättre.

Många av de här frågorna är medvetet gjorda så att de inte ska vara så "googlingsbara". Några är faktiskt konstruerade så att de ska leda fuskaren helt fel. Meningen är att ni läsare ska använda minnet, slutledningsförmågan och kunskaperna. Allt annat vore osportsligt. Glöm inte det när du utmanar polarna.

Quiz: Klarar du körkortet?

Att klara alla körkortsfrågor kan vara nog så knepigt. Och det är en frågesport som är mycket populär bland er läsare, den har faktiskt helt överlägset flest deltagare (58.600 stycken).

 

Quiz: Hur mycket kan du om motorer?

Motorfrågorna är svåra, men utan att vara extremsvåra. Första dygnet hade inte mer än två procent alla rätt. Mycket populär i kompisgängen där man utmanat varandra flitigt, silverplats i vår quiz-lista med 44.500 deltagare

Quiz: Vad kan du egentligen om Volvo?

Här har du chansen att visa hur mycket du faktiskt kan om XC90, Torslandaverken och Volvos mest karismatiske ledare, Pehr G Gyllenhammar. Också mycket populär hos oss med bronsplats, knappt efter tvåan med sina 43.600 deltagare.

Quiz: Kolla instrumentpanelen – vilken är bilen?

Interiördesign hamnar ofta i skuggan av sitt mer extroverta syskon, exteriördesign. Ganska synd eftersom det är insidan man tillbringar flest timmar med. Hur som helst, vissa interiörer har definitivt gjort avtryck i bihistorien. Andra är lite svårare att identifiera, trots att de kan sitta i miljontals bilar världen över. Utmana dina polare vem som är bäst på inredningar, det har 32.500 gjort innan dig.

Quiz: Vilket bilmärke är detta?

Här är en superklurig quiz där du verkligen får bevisa att du är bilnörd. Får du sju av tio rätt här är det riktigt bra jobbat. Du har förmodligen sett de här bilmärkena många gånger – men kommer du egentligen ihåg hur de ser ut? Testa dig själv och utmana dina kompisar, som 30.900 gjort innan dig.

Quiz: Hur mycket kan du om bilteknik?

Som bilnörd vet du förstås vilken modell som var först med turboladdning, eller vilka bilar som styr med bakhjulen. Men det blir svårare än så – minns du vem Ackermann, Daimler, Benz, Citroën, DeDion, MacPherson, Scrub och Wankel var? Väldigt få har alla rätt även på denna quiz! 22.900 personer har testat sina kunskaper, prova du också.

Quiz: Hur många rätt får du i vår superkluriga bilmärkesquiz?

Nu blir det klurigt, igen! Kan du symbolerna som representerar de olika varumärkena inom bilindustrin? De flesta känner du nog igen, men här gäller det att vara något av en bilnörd för att få alla rätt. Nog borde du känna igen bilmärken, men det här är svårare än man tror. 22.800 personer har testat.

Quiz: Kan du bilhistorik?

Spännvidden är bred när vi plöjer oss igenom historien. Från bilismens barndom till Elon Musk och Tesla. Vi blandar Henry Ford, Carroll Shelby, franska skönheter, Rothmans och en elbil som förändrade världen. Har du koll på alla de här frågorna lyfter vi på hatten – mycket bra jobbat! 20.700 läsare har mätt sina kunskaper, prova du också.

Quiz: Kan du bilmodellen?

Här gäller det att se små sektioner av olika bilmodeller och gissa rätt bland de tre alternativen. Till synes enkelt, men vi lovar att det här är en rejäl utmaning också. 17.500 personer försökte få alla rätt, och inte många lyckades.

Quiz: Kan du första årsmodellen?

Ämnet "första årsmodellen" har nog de flesta av er ganska bra koll på. Men vi kryddar med några bilar som kan bli knepigare och därför utslagsgivande! Kom ihåg att vi genomgående frågar efter första årsmodellen, alltså inte tillverkningsåret. Du tror dig nog kunna alla svaren, men även den här var riktigt tuff för de flesta. 14.000 testade sina kunskaper.

 

Önskemål?

Finns det någon frågesport som du saknar i samlingen? Vill du ha något annorlunda? Svårare? Lättare? Halvsvårt? Eller ett helt nytt ämne? Skriv i så fall i fältet för kommentarer nedan, så ska vi göra vad vi kan!

 

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!
Jag älskar frågesport!
72
75