Volvo toppar men Tesla är årets raket på begagnatmarknaden

Under 2017 såldes en bil i minuten på Blocket. Totalt har svenskarna annonserat bilar och biltillbehör för närmare 33 miljarder kronor. Gamlingen Volvo 940 är modellen som säljs snabbast och Tesla är årets raket.

Snabbast säljande på blocket, respektive årets raket.

Under 2017 såldes en bil i minuten på Blocket och totalt har svenskarna annonserat bilar och biltillbehör för närmare 33 miljarder kronor. Under 2017 har kategoritn miljöbilar ökat i popularitet där sökningarna på orden "hybrid" och "elbil" ökade med 40 procent respektive 22 procent jämfört med i fjol. Tesla är årets raket.

"Relativt sett är utbudet av hybrid och elbilar litet. I takt med att utbudet blir större blir det också en naturlig prispress där vi sannolikt kommer se fallande priser på äldre hybrid- och elbilar", säger Daniel Östlund, redaktör på Blocket/Bytbil.

Listan över mest sökta bilmärken toppas av Volvo följt av Volkswagen, BMW, Mercedes och Saab. Sökningarna på Tesla har ökat med 16 procent sedan förra året vilket gör bilmärket till årets raket. Äldre modeller som Volvo 940, Ford Focus och Saab 9-5 toppar bilarna som säljs snabbast.

"Begagnatmarknaden speglar nybilsförsäljningen och Volvo och Volkswagen toppar Blockets lista över mest sökta bilmärken. Även om Tesla ännu inte ligger på några topplistor kan vi se ett ökat intresse för bilmärket utifrån antal sökningar. Anledningen att äldre bilar säljer snabbast beror sannolikt på en prissänkning i och med nyare modeller på begagnatmarknaden", säger Daniel Östlund.

Mest sökta bilmärkena 2017

Volvo
Volkswagen
BMW
Mercedes
Saab
Porsche
Audi
Mustang
Corvette
Chevrolet

Snabbast sålda bilmodellerna 2017

Volvo 940
Ford Focus
Saab 9-5
Volkswagen Golf
Saab 9-3
Volvo V70
Volkswagen Passat
Audi A4
Audi A6
BMW 320

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!
Jag annonserade på Blocket (bil eller biltillbehör) under 2017.
25
48