Så här fotar man Koenigsegg Agera RS – världens snabbaste bil

Koenigsegg slog nyligen fem världsrekord med Agera RS. För att föreviga händelsen tog de med sig en världsfotograf som fotade Agera RS på vackrast möjliga vis. Se film och bilder.

Mäktig bild på Koenigsegg Agera RS. Foto: Toshi Oku

Koenigsegg tog nyligen ett liten tripp till Nevada. Planen var att slå några världsrekord. Vilket de gjorde. Fem stycken närmare bestämt. 

Och när man är i Nevada med en Koenigsegg Agera RS, varför inte passa på att ta några bilder. Och vem ska ta bilderna av världens snabbaste bil om inte världsfotograf som är specialiserad på att fotografera landskap och bilar. 

"Agera RS är designad för att optimera kraft och downforce vid körning på en rak linje. För att hantera det höga trycket som uppstår vid hastigheter över 300 km/h, har den en väldigt speciell frontspoiler, luftventiler och bakvinge. Detta gör att luften pressas undan med maximal effektivitet samtidigt som bilen trycks ner. De här detaljerna gör också bilen väldigt vacker ur ett fotografiskt perspektiv", säger fotografen Toshi Oku.

Bilderna tar onekligen fram bilens unika design och starka linjer, vilket vilket förstärks mot den karga öknen och långa raksträckan. Bilderna är svart-vita, ett format som normalt är reserverat för nyhets- och dokumentärfotografi, vilket passar när fem världsrekord ryker. 

Se filmen nedan där vi får se hur Toshi Oku jobbar när han fotar Koenigsegg Agera RS.

Foto: Toshi Oku

Foto: Toshi Oku

Foto: Toshi Oku

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!
Svart-vita bilder är vackrast!
55
31