Test: Volvo XC40 mot XC60 och VW Tiguan – ställ dina frågor, vad vill du veta?

Test: Volvo XC40 mot XC60 och VW Tiguan – ställ dina frågor, vad vill du veta?
Lillebror mot storebror – vilken bil är bäst och ger mest för pengarna?

John Eriksson ringer från Hisingen har precis plockat ut en busfärsk, helt nybyggd Volvo XC40. Den ska vi testa mot storebror Volvo XC60 och segmentets testvinnare Volkswagen Tiguan.

Vad vill ni läsare veta om bilarna? Här är chansen att ställa dina frågor och få svar inom kort. Skriv i fältet för kommentarer här nere, eller på vår Facebook-sida.

"Det ska bli spännande att se vad läsarna vill ha svar på," hälsar Erik på telefon. Teststräckan är i skrivande stund extremt kort men redan i eftermiddag kör man upp till Stockholm och redaktionen i Solna.

Vad har du fått för intryck, så här långt?

John: Volvo XC40 är ett nummer mindre än XC60, det är väldigt uppenbart när man sätter sig bakom ratten. XC40 är lite trängre, på alla håll. Den har också en annorlunda körställning, man sitter mer upprätt – så att säga. På det viset liknar XC40 den körställning man har i VW Tiguan.

Och i övrigt?

John: Kvalitetsintrycket i Volvo XC40 är fint, känns som att det är bra ihopskruvat, gillar "tjoffen" när man stänger dörren. Känner igen en hel del från XC60.

En del läsare har varit fundersamma över sikten ut när man sitter i baksätet, vad tycker du?

John: Jag hoppar bak och sitter alltså bakom mig själv. Kan säga att det är rymligt för fötterna under stolen, trots vinterskorna. Lite kort dyna, kanske, inte så mycket lårstöd. Tycker inte att hörnet på bakre delen av bakdörren ger en instängd känsla. Då finns det mycket värre exempel, som Toyota C-HR.

Då ses vi i nästa vecka!

John: Det gör vi, trevlig helg!

 

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!
Jag skulle välja XC40 framför XC60, helt klart!
268
448