Ford Mustang Bullitt firar kultfilmens 50-årsjubileum med 475 hk V8

Ford Mustang Bullitt firar kultfilmens 50-årsjubileum med 475 hk V8
Gamlingen från 1968 till vänster i bild, och nya Mustang Bullitt till höger.

Kultfilmen Bullitt med Steve McQueen i huvudrollen – bredvid en Ford Mustang – firar 50-årsjubileum i år. Det uppmärksammar Ford med en ny Mustang-modell som inte helt otippat döpts till just Bullitt.

V8-motorn på 5,0 liter har modifierats för att ge "minst 475 hp och 420 lbf/ft", vilket omräknat innebär minst 482 hk och 569 Nm. På utsidan hittar vi attribut som speciella femekrade 19-tumsfälgar om möjlighet att välja den speciella mörkgröna kulören "Dark Highland Green".

På insidan hittar vi Recaro-säten, inredning sydd i grön kontrastsöm och givetvis den speciella växelspaksknoppen vi känner igen från filmen Bullitt.

Enligt Ford så ska nya Mustang Bullitt säljas för ett pris som ligger under det som GT350 säljs för och produktionen ska vara begränsad. Definitivt pris och exakt produktionsvolym får vi dock vänta på.

Ford Mustang Bullit är inget nytt påfund. Ford gjorde en Bullitt-Mustang 2001 och även 2008.

Kultfilmen Bullit gick upp på biodukarna 1968. Filmen blev Oscarsbelönad och handlar om detektiven Frank Bullitt, som får i uppdrag att skydda ett vittne som skall framträda i ett senatsförhör. Han misslyckas med sitt uppdrag då vittnet mördas. Förhöret läggs ner men ingen kan stoppa Frank Bullitt i jakten på den skyldige...

Och förutom att vi får se Steve "King of Cool" McQueen i rollen som den coole detektiven Bullit, tillhör biljakterna på San Franciscos gator några av historiens mest spektakulära filmscener.

I rollerna hittar vi – förutom en viss Mustang Fastback – även Steve McQueen, Robert Vaughn och Jacqueline Bissett. För regin stod Peter Yates.

Kvinnan som är med i filmerna nedan är Molly McQueen, skådespelare och producent. Steve McQueen var hennes farfar och missa inte filmen nedan när hon återser den ursprungliga Bullitt-Mustangen. Fords nya film från parkeringsgaraget är förstås en kärleksfull glimt till originalfilmen från 1968 och den klassiska biljakten i San Francisco.

 

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

En Ford Mustang Bullit skulle jag gärna ställa i garaget!
346
14