Lamborghini Urus: Vi känner på nya supersuven

Peter Ternström åkte till London för att titta på nya supersuven Lamborghini Urus. "Den liknar Ingen annan suv. Snarare en jättestor Aventador", säger Peter.

Urus har 650 hästar och ungefär "en miljon Newtonmeter", enligt Peter Ternström.

Hej Peter! Du är i London på premiären av Lamborghini Urus. Hur är första intrycken?

Peter: Den känns mindre än vad jag förväntat mig. Betydligt mindre än på bilderna. Den är också väldigt snygg! Ser rejält stark ut med breda skärmar. Bilen utstrålar självsäkerhet!

Vilken annan bil påminner den dig mest om?

Peter: Svår fråga. Ingen annan suv tror jag. Kanske en jättestor Aventador?

Vad gillar du mest?

Peter: Motorvalet är helt sinnessjuk. 650 hästar och ungefär en miljon Newtonmeter. Bilen gör 0-100 på ofattbara 3,6 sekunder. En tidning som testade lyckades göra 0-100 på 3.27 sekunder. Ska bli kul att testa detta på riktigt någon gång!

Kommer det en laddhybridversion?

Peter: Ja, med 99% säkerhet, men ingen vill bekräfta nåt.

Diesel?

Peter: Nej. Aldrig en diesel.

Hur viktigt är elektrifiering för Lamborghini?

Peter: De säger att elektrifiering är framtiden. De säger också att den dagen de tar fram en eldriven superbil, då kommer vi garanterat vilja ha den. Se deras koncept Terzio Millenio.

Är det här världens sportigaste SUV?

Peter: Ja, självklart. Den är till och med så sportig att Lamborghini själva pratar om ett eget segment - SSUV - Super Sport Utility Vehicle.

 Vem är det som köper bilen? Existerande kunder eller befintliga?

Peter: Jag fick en pratstund med Johan Mårtensson från Lamborghini Malmö som också är här. Han säger att fördelningen är ungefär 50/50. De som inte varit kunder förut byter från Porsche Cayennne, Bentley eller BMW X5. Konstigt nog byter de inte från Kia Sportage eller Huyndai Santa Fe.

Hur är sittställningen?

Peter: Du sitter högt och ombonat. Vi får inte glömma att det trots allt är en SUV.

Är materialvalen bättre än i Audi?

Peter: Ja, det tycker jag. Inredningen känns sjukt påkostad. Lyxigt och sportigt på samma gång. Igen - som en Aventador, fast en storlek större på allting.

Vad är det sämsta med bilen?

Peter: Vad sa du? Fattar inte frågan. Måste vara en dålig telefonlinje.

Vad kostar den?

Peter: Runt två miljoner i grundpris. Sen finns det tillval för en halv miljon. Lamorghini Malmö har redan sålt 16(!) stycken. Ingen av kunderna som köpt har sett bilen i verkligheten än. Otroligt. Köper du bilen nu, så får du den levererad om ganska precis ett år - första kvartalet 2019.

Sista frågan nu. Det alla undrar. Vilken färg är mest populär?

Peter: Just den frågan är väldigt viktig. Jag hade trott att köparna av Urus hade haft lite större testiklar och valt färger som gult, orange eller grön på sin nya supersnabba suv. Icke sa Nicke - den mest populära färgen av de som beställt en bil är svart och mörkgrå.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Den första Lambon jag blir riktigt sugen på.
17
42