Skoda Vision X – tredje suven på kort tid

Bilsalongen i Genève närmar sig, en tid då premiärerna står som spön i backen. Nya crossovern Skoda Vision X är en av dem.

Färgerna på Vision X heter FlexGreen och Anthracite.

Konceptet Vision X är en förstudie som ska resultera i en helt nu modell, den tredje på kort tid i ett nytt segment. Den blir besläktad med dagens Skoda-suvar – stora Kodiaq och den mindre Karoq. Med en tredje modell i suv-familjen siktar Skoda därmet på helt nya kundgrupper.

Att utöka och utveckla det snabbt växande suv-segmentet är en grundpelare i en strategi stom sträcker sig fram till 2025. Då kommer var fjärde Skoda som att vara en laddhybrid eller ren elbil.

Vision X är ett hybridkoncept med nätta proportioner och rymlig interiör är förhoppningen att den ska passa såvöl i stadstrafiken som på längre resor. 

Stora skärmar och ny ljusteknik formar interiören.

Exteriördesignen karaktäriseras av raka linjer och tydliga konturer. Taket är kontrastlackerat i antracit-färg som ger en sportig accent liksom som stötfångare, markerade sidor, ett stort panoramaglastak och 20-tumsfälgar.

Interiören visar upp ett helt nytt designspråk. Den breda instrumentpanelen med fristående displayer dominerar förarplatsen. Infotainmentsystemet och uppkopplade tjänster kan nås via skärmen.

 

Designen är som alltid hos Skoda inspirerad av landets traditionella glashantverk.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

39
2