Polisens knasiga bild: Skämtar om nya förbudet

Från 1 februari är det förbjudet att köra bil samtidigt som man pratar i handhållen mobil. Då kan det bli böter. Men det finns sätt att komma runt problemet, här visar polisen ett alternativ. Kanske inte det bästa dock...

"Jag har haft problem med att koppla in handsfreen i just det här fordonet. Då kan detta vara en alternativ lösning", säger Alexander Lindblom.

Polisen Alexander Lindblom ville uppmärksamma det nya mobilförbudet och bestämde sig för att skämta till det lite. Han tejpade fast mobilen vid kinden när han satt vid ratten. En bild på Alexander med telefonen fasttejpad, publicerades på Polisen Söderslätts Facebooksida.

"Det är för att vi ska försöka få ut kunskapen om att man inte får köra bil och hålla telefonen i handen", säger Alexander Lindblom som jobbar som yttre befäl.

Men att sprida budskapet är tydligen inte hela sanningen, enligt polisens egen utsago kopplar nämligen inte mobiltelefonerna alltid upp sig som till polisbilarnas handsfreesystem, och det var vid ett sådant tillfälle som Alexander Lindblom kom på den här lösningen.

Har du svårt att komma ihåg den nya lagen har polisen skrivit ihop ett rim som förhoppningsvis gör det lättare att minnas:

Har du mobilen i handen när du kör,
kanske den i andra änden luren dig bättre hör.

Detta är sedan 1 februari förbjudet och straffbart,
så visa nu att du är lite smart.

Koppla in din handsfree, så slipper du fattigare bli.
Straffet kan bli böter, om du inte detta sköter.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!
45
16