Nya BMW 3-serie avslöjad av ams-läsare – här rullar BMW:s framtid

BMW är i slutfasen av utvecklingen av nya 3-serien, som ska visas upp redan i höst. Nu har en testbil fångats på bild av en auto motor & sport-läsare.

Nya BMW 3-serie avslöjad av ams-läsare – här rullar BMW:s framtid

I höst kommer en helt ny generation BMW 3-serie, och det är alltid en stor händelse i bilvärlden. Det är en extremt viktig modell för BMW och den bjuder på många tekniska nyheter.

Redan nu har den fotograferats av auto motor & sport-läsaren Björn Nilsson på motorvägen 405 i Los Angeles. Precis som bilarna vintertestas i norra Sverige är det viktigt med värmetester i hetare klimat.

Här listar vi de viktigaste nyheterna jämfört med dagens modell.

• Till att börja med kommer designen inte ta några jättekliv. Men det pratas ändå om att få bilen att se bredare och lägre ut med olika designknep. Du kommer känna igen dig, men många av detaljerna blir förstås nya för att modellen ska kännas fräsch i många år. BMW 3-serie får fler skarpa veck och tightare linjer än idag.

• Bland tekniknyheterna finns helt digitala instrument med en stor skärm framför föraren, fler förarassistanssystem som kan hjälpa till med körningen och automatisk parkeringsassistent.

• Självklart kommer BMW 3-serie som laddhybrid, och faktum är att det kan bli två versioner. En med bensinmotor på 1,5 liter och elmotor på 60 kW, och en annan med 2,0-litersbensinare och 90 kW-elmotor. Räckvidden på eldrift hamnar på fem respektive åtta mil.

• BMW planerar också en helt eldriven modell och det blir dessutom trecylindriga motorer (316i och 316d) samt hybridversioner som inte går att ladda.

BMW 3-serie ska visas upp på Parissalongen i höst, men försäljningsstarten dröjer till 2019. BMW 3-serie Touring dröjer ytterligare något år.

Stort tack till Björn Nilsson för bilderna!

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Jag ser fram emot en ny generation 3-serie!
177
17