Audi A7 provkörd: "Otroligt teknikladdad och lyxig"

Audi A7 är en exklusiv bil som inte kommer att sälja i gigantiska volymer, men ändå intressant eftersom den ger en försmak av kommande A6.

Audi A7 provkörd: "Otroligt teknikladdad och lyxig"

Hej John, du ser ut att ha dragit på semester-stassen. Vad gör du?
"Ja, det har varit rätt varmt, då blev det så. Jag befinner mig i Kapstaden, det välkända Taffelberget syns där i bakgrunden, och jag kör helt nya generationen av Audi A7. Trevlig bil och trevliga omgivningar."

Vilka är höjdpunkterna?
"Även om det är en exklusiv bil, som inte kommer att sälja i gigantiska volymer, så är den ändå intressant för att den ger en försmak av kommande A6 som ska lanseras i sommar. Audi-folket pratar väldigt mycket om teknik, dels de många olika assistanssystemen och dels det nya nya infotainmentsystemet med två skärmar som vi känner igen från nya A8. Fysiska knappar är ute och touchskärmar är inne. Vi brukar klaga på det från ett ergonomiperspektiv, men Audi har löst det på ett sätt som gör att det trots allt fungerar ganska bra. Mer om det i tidningen (auto motor & sport nr 5). Andra höjdpunkter är att bilen finns med fyra olika chassin, två konventionella och två ställbara, samt fyrhjulsstyrning och ett 48-volts mildhybridsystem."

Många av nyheterna i A7 får vi även se i kommande A6.

Första intrycket än så länge?
"Den upplevs verkligen som otroligt teknik-laddad. Mängder med inställningsmöjligheter och man får känslan av att det är väldigt mycket avancerade grejer som pågår i bakgrunden. Samtidigt är det också en härligt förfinad och lyxig bil. Kalasbra komfort, avslappnad och värdig gång på vägen, enormt solid kvalitetskänsla." 

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Audis snyggaste modell.
210
36