Polestars huvudkontor byggs i Torslanda – står klart 2018

Det är full fart för Polestar. Många modeller ska ut på kort tid, dessutom byggs en ny fabrik och ett nytt huvudkontor.

Polestars huvudkontor byggs i Torslanda – står klart 2018
Huvudkontoret ska byggas i Torslanda och ge plats för cirka 200 personer, nästan dubbelt så många som Polestar har anställda i Sverige just nu.

Som vi rapporterat har bygget av Polestars nya fabrik i Kina nyligen påbörjats. Nu startar även bygget av huvudkontoret, det hamnar dock i Sverige, i Torslanda, granne med Volvo Personvagnars fabrik och huvudkontor.

"Det är en arkitektonisk översättning av vad vårt varumärke står för, rent och kompromisslöst. Den öppna planlösningen kommer att fungera som ett inspirerande och kreativt arbetsområde. Att flytta in på Volvo Personvagnars mark i Torslanda, är också en viktig del av vårt nära samarbete med vårt moderbolag", säger Thomas Ingenlath, VD för Polestar.

För designen, både interiör och exteriör, står de svenska arkitekterna Bornstein & Lyckefors.

"En av byggnadens unika designfunktioner är en vit fasad helt i glas som släpper in runt 60 procent av ljuset, den första i sitt slag i Sverige och en utmaning både när det gäller design och teknik, men helt i linje med Polestar", säger Per Bornstein, Bornstein & Lyckefors.

Huskroppen har tre nivåer och blir totalt 3.800 kvadratmeter. Detta ska ge plats för cirka 200 anställda samt utställningsområden för ett antal bilar.
 
Det nya huvudkontoret beräknas stå klart i september 2018.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!
Helt rätt att Polestars huvudkontor ska ligga i Göteborg.
102
3