Skatteverket granskar fordonsservicebranchen extra noga

Skatteverket meddelar att man i år kommer att hålla ett extra öga på tre branscher för att förebygga svartjobb och skattefusk, däribland verkstadsbranschen.

I deklarationstider brukar Skatteverket meddela vilka branscher eller områden man ska granska extra noga. Så även i år, då man sätter fokus på de som skenskriver sig på felaktiga adresser och stoppa id-missbruk.

Dessutom kommer Skatteverket att rikta in sig på att förebygga skattefusk inom flera branscher, bland annat fordonsservice. Detta blant annat genom att göra det svårare att använda sig av svart arbetskraft. 

"I de här branscherna förekommer det att man utnyttjar människor på ett otillbörligt sätt", säger Conny Svensson, rikssamordnare på Skatteverket.

Den 1 juli föreslås en ny lag träda i kraft, som ställer krav på personalliggare för verksamhet inom kropps- och skönhetsvård, fordonsservice, tobaksgrossister och inom livsmedelsbranschen. Syftet är att minska skattefusk.

Svartarbete och organiserad brottslighet ska motverkas med kontroller av personalliggare och genom mer samverkan mellan myndigheter.

Sedan tidigare finns krav på personalliggare inom flera branscher, vilket enligt Skatteverket har gett resultat.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

20
2