Nya Volvo V60 läcker ut – första bilderna – gillar du designen?

Det är snart dags för Volvo att visa upp nya generationen V60. Men som vanligt läcker det ut bilder i förväg – gillar du designen?

Nya Volvo V60 läcker ut – första bilderna – gillar du designen?

Som vanligt går det inte att ha några hemligheter, det mesta läcker ut på nätet och just nu är nog inte Volvo så glada. Det är sajten automotosvijet.com från Bosnien-Hercegovina som läckt ut de första bilderna på andra generationen Volvo V60.

Så mycket fakta bjuder man inte på men det vi redan vet är att nya Volvo V60 bygger på samma SPA-plattform som övriga 60- och 90-modeller. Det innebär att vi kan förvänta oss ungefär samma drivlinor och utrustningsalternativ.

Likheterna med storebror Volvo V90 är uppenbar, men det finns vissa olikheter. Precis som med XC60 och XC90 är det sista sidorutan som är lite uppsvängd i nederkant och markerar en skillnad mellan V60 och V90. Skuldrorna över bakhjulen verkar också vara lite mera markerade på nya Volvo V60. Vad tycker du om designen på V60?

 

Ännu så länge finns det bara två bilder på nya Volvo V60, hos sajten automotosvijet.com.

Vad säger du om designen på Volvo V60? Allt för lik V90? Eller precis rätt?

Nya generationen Volvo V60 – med internkoden V432 – blir rymligare än sin föregångare och närmar sig gamla V70 när det gäller innerutrymmen. Nya V60 ska byggas i Torslanda där det numera är rätt trångt med storsäljare som V90, V90 CC, XC90 och XC60. Produktionen av nya Volvo V60 tar fart i maj–juni och når full fart under hösten.

Givetvis ska det också byggas en Volvo V60 Cross Country, som har internkoden V433. Produktionen av V60 CC inleds i slutet av 2018. Både Volvo V60 och V60 Cross Country siktar in sig på den viktiga tjänstebilsmarknaden.

Syskonmodellen Volvo S60, med internkoden V431, ska som tidigare meddelats byggas i den nya USA-fabriken. Fabriken i Charleston, South Carolina, ska starta produktionen under det här året men S60-produktionen kommer igång på allvar under slutet av året.

 

Jämför skillnaden – dra i reglaget!

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Väldigt snygg design på nya V60 – tummen upp från mig!
794
48